Lørdag 11/01: Kl. 10.00-16.30
Søndag 12/01: Kl. 10.00-16.30
-Lunsj ca kl 13.00 lørdag og søndag.
Dette er et kurs i hovedsak for de som har smidd noen knivblader før, men om du har erfaring med å slipe knivblader vil det også hjelpe.
Vi starter med å gå igjennom litt teori og et par enkle smi øvelser, får vi går over til godsakene. Vi kommer til å sikte oss på å smi en kokkekniv ca 18 cm lang, i helstål, men det vil være mulig å velge design selv. Har du tidligere deltatt på kurset i å smi damask, kan du bruke det her for å smi din egen kokkekniv. Dette er et kurs som vil bruke båndsliper mye, men også litt håndpussing på slutten.
Målet for kurset er at alle deltagere får med seg minst en kjøkkenkniv ferdig herdet og skarp, men det vil ikke være fokus på å sette skaft på kniven.
Kurset er for 4 stk, litt færre en normalt for å gi bedre oppfølging til alle deltakerne.
Pris, 5000 kr per deltager. Lunsj og materialer inkludert.
Ved interesse, send epost til kurs@loensmed.no, og fortell mer om hvilke kurs du har tatt tidligere eller hva slags tidligere smierfaringer du har.
Ønsker du å komme best mulig forberedt har vi et kurs i avansert knivsmiing hvor vi går igjennom essesveising av 3-lags knivblad 28-29. september, og et kurs i damasksmiing med maskinhammer 8-10 november. Denne damasken du kan du bruke til å smi kniv på dette kurset om du har lyst til det.
Alle deltagere på dette kurset vil få 1000 kr rabatt ved kjøp av komplett båndsliper, SM-2000 fra 84-Engineering, eller Herdeovn fra Evenheat.