Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Belsjøveien 17
1443, Drøbak
Norway

45415704

Følelsen av å være liten og ubetydelig

» Blogg

Ganske mye forskjellige ting. Til ymse regelmessige tider.

Følelsen av å være liten og ubetydelig

Rasmus Loen Steensgaard

Om jeg kan driste meg til å slenge ut et fremmedord i første setning, så velger jeg sublim. Et ord som ikke direkte betyr skjønnhet, men snarere er den overveldende følelsen av å være liten og ubetydelig i møte med mektig og majestetisk natur. Den følelsen er lett å finne om man leter litt.

Du skal ikke seile mange timene ut på sjøen før du horisonten er dominert av rå sjø og dystre skyer. Du skal ikke bruke mange timene oppover et fjell for å ha hele verden ved dine føtter. Det er slikt så i hvert fall får meg til å tenke: Det skal jaggu ikke mye til før vi bare er et avtrykk i stein, et minne fra en fordums tid. Én kan praktisk talt høre øglene visle seg imellom om hvordan mennesket skapte sin egen undergang der de smyger rundt og leker arkeologer med våre knokler. 

Bekymrer jeg meg for globaloppvarming og menneskehetens undergang? Nei, ikke nevneverdig. Ikke fordi jeg tror det hele bare er grønt vås, skapt for å tjene penger og selge tull. Snarere så slapper jeg av fordi jeg stoler på at jorda selv er i stand til å si ifra når nok er nok, og kaster oss på hodet og ræva ut herfra om vi ikke reiser av egen fri vilje. Bare se på det slik:

Om du inviterte en familie til å passe på huset ditt mens du var på ferie. For så etter noen uker kommer hjem til en rykende ruin. Du spør naturligvis; Hva skjedde? 

-"Nei, altså ... Vi fant noen sorte greier i kjelleren som brant utrolig godt, så vi satte fyr på alt vi fant ... Du vet, for å holde varmen og slikt."

Hadde du invitert dem tilbake neste år?