Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Belsjøveien 17
1443, Drøbak
Norway

45415704

Kunsten å Drepe Rammer

» Blogg

Ganske mye forskjellige ting. Til ymse regelmessige tider.

Kunsten å Drepe Rammer

Rasmus Loen Steensgaard

Ditt liv

Når jeg ble født fikk jeg ski på beina, manus i hånda og beskjed om å leve livet slik nordmenn flest gjorde det. Dere som kjenner meg vet hva jeg svarte. Først skrek jeg, så døde jeg littegrann, så prøvde jeg å skrike igjen når jeg ikke var så død lengre. Deretter nektet jeg å lese manuset, kastet det og løp til skogs ved første anledning. Og slik har det vært helt siden da. Jeg er blant de som nekter å la meg rammes inn i et tradisjonelt A4-liv. Jeg søker etter det alternative, det merkelige og det som folk flest ikke legger merke til. For hva gjør du gjennom hele livet ditt? Du prøver å passe inn, du prøver å leve opp til alle forventningene folk har til mennesker som deg. Du prøver å gjøre akkurat som du tror de vil at du skal være. Slik at alle lever i en fantastisk, idyllisk verden der alle streber etter harmoni og yter innenfor sine rammer. Nei, det skal ikke være lett. Det er riktig nok noen av oss som får livets manus slengt etter oss, vi ser på det og tenker: "Dette stemmer ikke, slik er ikke jeg, slik er ikke verden". Noen av oss klarer å si ifra, klarer å bryte lenker og løpe mot strømmen til det vi vil og det vi ønsker.

Jeg sier ikke at du MÅ bryte løs, du MÅ ikke kjempe for din rett til å feste hele dagen, du MÅ ikke handle på være minste lille impuls apen på ryggen skriker til deg. Det jeg sier er at jeg lever ikke det samme livet som du gjør. Jeg våkner ikke hver dag, heller i meg en kanne kaffe mens jeg snøvler meg bort til kontoret før jeg 40 år senere snubler hjem igjen. Adskillig gråere i håret og med en flott gullklokke som takk for mange timer kastet bort på meningsløse papirer som har som eneste formål å gjøre rike mennesker rikere og feite mennesker enda feitere. Når jeg våkner, så har jeg alltid en tanke, en idé i hodet. Det jeg bruker dagen min på er å finne en måte å gjøre den tanken, den idéen til virkelighet. Kan jeg gjennomføre det i dag? Må jeg vente en uke, en måned, et år?

Jeg drømmer om mye rart, men ingen av mine drømmer inneholder en kontorpult, en ramme eller en stabel A4-ark. Med mindre det også inneholder nakne damer eller eksplosiver så klart.

Det er riktig nok ikke bare trist og leit og synd på dere som lever A4-livet deres. For det er kun når det ikke er behov for meg i de vanlige rammene i samfunnet at jeg kan gjøre det jeg gjør, og leve ut de drømmene jeg har. Jeg vet ikke hvor mange nitriste kontorrotter som skal til for at en person kan leve en drøm, men jeg vet at jeg er evig takknemlig for at jeg ikke må gjøre den jobben. Verden trenger grøftegravere, søppeltømmere, advokater og andre rotter for å gå rundt. Jeg hyller dere som er tilfreds med livet under manusets tyngende forventninger!

Jeg drømmer, drømmer du?